Bardejovskí policajti chytili zlodejov.Synovec okradol svoju tetu.Spadnutý múr usmrtil dvoch mužov. Dopravná akcia v okrese Prešov a Sabinov.

18.08.2010 Celý región

Bardejovskí policajti chytili zlodejov: Bardejovskí policajti obvinili včera z prečinu krádeže dvoch Bardejovčanov vo veku 19 a 26 rokov.
Obvinená dvojica sa v noci z 27.7.2010 na 28.7.2010 vlámala do bufetu na Kutuzovovej ulici v Bardejove. Po vniknutí do areálu, v ktorom sa bufet nachádza, odstránili visiaci zámok mreží na vstupných dverách a tieto bez použitia zjavného násilia otvorili. Z vnútra potom ukradli alkohol, cigarety a lízanky. Celková škoda bola vyčíslená na 70. - €.
Mladší z obvinených je zároveň obvinený z ďalších dvoch krádeži vlámaním. Počas noci z 5.8.2010 na 6.8.2010 sa vlámal do dvoch stánkov na predaj kravského mlieka v Bardejove. Zo stánku na Ul. Pod Papierňou ukradol 15. - € a rovnakú sumu ukradol aj zo stánku na Ul. Pod Vinbargom. Ich poškodením zároveň spôsobil ďalšiu škodu vo výške 6. - €.

Synovec okradol svoju tetu:
Z prečinu krádeže obvinili včera sninskí policajti 28 ročného muža zo Sniny.
Dňa 2.6.2010 navštívil svoju tetu v obci Zemplínske Hámre, okr. Snina. V popoludňajších hodinách odišla žena na chvíľu z domu, čo využil jej synovec a z peňaženky položenej na kuchynskej linke jej ukradol 150. - € a zo svietnika ukradol dva náramky zo žltého a červeného kovu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 432,14. - €. Za taký čin bol už obvinený v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený.

Spadnutý múr usmrtil dvoch mužov:
Počas včerajšieho dopoludnia došlo v obci Lendak, okr. Kežmarok k smrteľnému úrazu dvoch robotníkov.
Dvaja miestny muži (46r. a 49r. ) vykonávali na prístavbe základnej školy stavebné práce. V čase okolo 09:38 h došlo v momente aplikácie betónovej výplne medzi novým a vedľa stojacim starým múrom z doposiaľ nezistených príčin k vyvaleniu steny nového múru. Ten spadol na spomínaných mužov. Obaja utrpeli zranenia nezlúčiteľné zo životom a týmto na mieste podľahli. Prípad vyšetrujú policajti z Obvodného oddelenia PZ Spišská Belá, ktorí začali trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a zároveň bolo lekárom nariadené vykonanie pitiev na určenie presnej príčiny smrti.

Dopravná akcia v okrese Prešov a Sabinov:
V pondelok 16. 8. 2010 v čase od 15:00 h do 19:00 h vykonali policajti na území okresov Prešov a Sabinov kontrolu vodičov, so zameraním najmä na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel a odhaľovanie priestupkov páchaných v dynamike cestnej premávky.
Celkovo zistili policajti 160 priestupkov, z čoho 148 vyriešili blokovou pokutou, 7 priestupkov oznámili na dopravný inšpektorát a 5 vyriešili dohovorom. Najviac priestupkov,129, bolo za prekročenie rýchlosti. U jedného vodiča motorového vozidla a u dvoch nemotorových účastníkov zistili policajti požitie alkoholu. Zadržaných bolo 7 vodičských preukazov.
 

Vyberte región